Stadstuin


  • Project - The Modernistic Garden
  • Ontwerp, begeleiding en uitvoering
  • Oppervlakte 60m2
  • Omgeving - Dordrecht, Zuid Holland

Fam. Korstanje, Onze tuin laten ontwerpen en uitvoeren door SV Studio. Super fijn contact gehad met Silvio en nadat wij onze ideeën hadden besproken heeft Silvio een prachtig ontwerp gemaakt. Super mooi uitgewerkt en alles tot in de details beschreven en ontworpen. Het uiteindelijk resultaat is gewoon exact als het ontwerp. Wij zijn nog elke dag blij met het resultaat.

Rust en sereniteit, dat straalt deze tuin uit. Een rustig kleuren pallet met uitschieters zoals de cortenstalen plantenbakken van Adezz. De zichtlijn vanuit de woning naar de overkapping geeft aan hoe diep de tuin is. Hier is een hoogte verschil gecreëerd. Om dit te accentueren hebben we hier lichtstraten onder verwerkt.

De asymmetrie & symmetrie is hier een mooie samensmelting geworden. Deze gecombineerde lijnen zorgen voor mooie vloeiende beweging in de tuin.  Er is een groot terras geplaatst met een buitenkamer waarbij de glazenschuifwanden volledig geopend kunnen worden. Een weids maar tegelijkertijd een heel intiem gevoel.

Deze buitenruimte is een kleine groene oase geworden met een schaduw en zonnige kant. In de beplantingskeuze hebben we hier ook rekening mee gehouden. Aan de schaduw zijde is een weelderig plantenpallet geplant wat goede tegen de schaduw kan en aan de zonnige zijde een redelijk strakke border met siergras en snoeivorm.

Animatie stadstuin


Bekijk hier de kleine film die wij gecreëerd hebben van dit tuinplan. Deze film neemt je als het ware mee de tuin in. De beleving is enorm, met je gedachte zit je nu al in de tuin, van de wind door de beplanting tot aan de fluitende vogels.

Kom in contact


Heb jij een nieuwe tuin? Of wil je voor een tuinrenovatie gaan?Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen jou graag verder om jouw droomtuin te realiseren.