Villatuin


  • Project -The Botanic Garden
  • Ontwerp, begeleiding en uitvoering
  • Oppervlakte 250m2
  • Omgeving - Maasdijk, Zuid-Holland
  • Buitenmeubels - Talenti Outdoor

Overdag hobbyen in de tuinkas en later op de dag lekker relaxen onder de pergola en om het compleet te maken dineren in de buitenlucht. Deze buitenruimte zal in fases worden gerealiseerd en start aan het einde van kwartaal 1, 2024.

In deze buitenruimte hielden we rekening met de bestaande situatie, het keramische terras, de pergola, vier volwassen Platanus bomen en een tweetal Taxussen.  De uitdaging om van deze buitenruimte een passend geheel te maken was dus enorm. Rondom de bestaande objecten hebben we beplanting en keien met verschillende hoogtes toegepast. Door deze toepassing zorgen we ervoor dat de verharding en het groen samen een geheel wordt. De looppaden tussen het groen zijn voorzien van de Schellevis ronde antraciet 60 cm tegel, deze vloeien mee met het looppad en de organische vormen van de beplanting. De watertafel is gesitueerd in de richting van het looppad wat in diepte resulteert. Zo is er een fijne flow gecreëerd door de gehele buitenruimte die alles met elkaar verbindt.

De lichtinval van de zon is gemakkelijk te regelen met het zonnedoek in de pergola. Dit is een praktische oplossing voor als men buiten wil relaxen maar niet direct in de zon wil zitten. Doordat de pergola een open structuur heeft is er openheid gecreëerd in de tuin. Tegelijkertijd zorgen de zwart houten schuttingen aan weerzijde van de tuin weer voor gesloten en geborgenheid, dit samen resulteert in cohesie en intimiteit.

Animatie villatuin


Bekijk hier de kleine film die wij gecreëerd hebben van dit tuinplan. Deze film neemt je als het ware mee de tuin in. De beleving is enorm, met je gedachte zit je nu al in de tuin, van de wind door de beplanting tot aan de fluitende vogels.

Kom in contact


Heb jij een nieuwe tuin? Of wil je voor een tuinrenovatie gaan?Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen jou graag verder om jouw droomtuin te realiseren.