Bedrijfstuin


  • Project - Small Office Garden
  • Ontwerp, begeleiding en uitvoering
  • Oppervlakte 140m2
  • Omgeving - Maasdijk, Zuid Holland

Oppotbedrijf.nl 'Silvio heeft ons onwijs goed geholpen met het meedenken hoe wij onze bedrijfstuin gaan gebruiken. Tijdens de presentatie konden we goed zien (doormiddel van de 3D-beelden) wat de bedoeling is met onze bedrijfstuin. Wij raden iedereen dan ook aan om gebruik te maken van zijn studio'

Samen met de opdrachtgevers hebben we gekeken hoe we op een eenvoudige manier deze buitenruimte kunnen inrichten met veel groen en een zitgedeelte voor het personeel.

Planten kunnen de menselijke ervaringen beïnvloeden in positieve zin. Het heeft zowel praktische voordelen als esthetisch. Het plaatsen van hagen en bomen zorgt voor co2 opslag, het dempen van wind en geluid en tegelijkertijd kan het dienen als uitkijkpunt of afbakening. In deze buitenruimte komen veerkrachtige vaste planten te staan die zich goed kunnen wapenen tegen het veranderende klimaat. Planten voor bestuivers, die droogbestendig zijn maar ook tegen een hoge waterstand kunnen.

Comfort mag ook zeker niet ontbreken in een bedrijfstuin. Om tijdens de pauze even door de tuin te wandelen en een moment van rust te pakken is zeker een ‘must’ tijdens iedere werkdag. Hierom hebben we de betonnen banken wat verder in de tuin geplaatst tussen al de bomen en beplanting.

Voor het parkeren van de tweewielers is er pad langs het pand gecreëerd. Een fietsenstalling willen we toch altijd graag uit beeld hebben, daarom is deze bewust achterin de tuin geplaatst zodat het nauwelijks zichtbaar is. Zo wordt iedere buitenruimte met een doordachte design manier ingedeeld.

Animatie bedrijfstuin


Bekijk hier de kleine film die wij gecreëerd hebben van dit tuinplan. Deze film neemt je als het ware mee de tuin in. De beleving is enorm, met je gedachte zit je nu al in de tuin, van de wind door de beplanting tot aan de fluitende vogels.

Kom in contact


Heb jij een nieuwe tuin? Of wil je voor een tuinrenovatie gaan?Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen jou graag verder om jouw droomtuin te realiseren.