Reportage - Outdoor Living 2024


  • Project - The Oasis Garden
  • Oppervlakte 150m2
  • Tekst: Nina van Buuren
  • Fotografie: SV STUDIO

Een tuinontwerper met een passie voor design in de tuin, Silvio Vermeer richtte in 2020 SV Studio op om van buitenruimtes een beleving te maken. Zijn unieke benadering combineert design met een diepgaand begrip van wat een tuin rustgevend maakt. Van deze tuin wist de tuinontwerper dat hij hem kon omtoveren in een plek die rust uitstraalt en van deze tijd is.

ONTWERP - NATUUR EN MILIEUBuitenruimtes moeten aansluiten bij een woning. Een natuurlijke omgeving met een gevoel van vrede. Om elke tuin een eigen karakter te geven, moet je kunnen luisteren. Niet alleen naar wat de opdrachtgever wenst, maar ook naar wat de buitenruimte verlangt. Silvio’s tuinen kenmerken zich door hun moderne design en weelderigheid, voor de beste biodiversiteit. In tegenstelling tot wat je verwacht, brengt een plantenrijke tuin bovendien een stuk minder onderhoud met zich mee.

Tijdens een kennismaking met een klant brengt Silvio alle wensen in kaart en maakt hij een gedetailleerd, levensecht plan met 3D-beelden. Hierna wordt het plan gefinetuned en kan de realisatie van start gaan.

Tijdens een kennismaking met een klant brengt Silvio alle wensen in kaart en maakt hij een gedetailleerd, levensecht plan met 3D-beelden. Hierna wordt het plan gefinetuned en kan de realisatie van start gaan. In elk ontwerp wordt er altijd gezorgd voor beplanting die bloeit. Zo worden tuinen spannender en uitdagender. Gezellige hoekjes tussen de beplanting zorgen ervoor dat je de tuin optimaal beleeft. Met een waterelement, zoals een fontein of een vijver, maak je van jouw droomtuin een echte oase.

STREVEN NAAR PERFECTIEZitplekken, een tv, een sauna en een overkapping om samen met vrienden en of familie te kunnen zijn en tot rust te kunnen komen. Hier geldt maar een ding: utopie. Een ruimte met als doel om perfectie te vormen. Een plek ontwerpen waarbij je als mens in relatie bent met de tuin en natuur. Ook hier hecht Silvio waarde aan de natuur. Diversiteit in planten bevordert een gezonde en veerkrachtige natuurlijke omgeving, daarom werkt hij veel met beplanting. Zo heb je én een veelkleurige tuin én het heeft een positief effect op het ecosysteem. In de laatste jaren is de tuin geëvolueerd tot een buitenruimte voor ontspanning en plezier. Dat echte vakantiegevoel, maar dan gewoon thuis. Zie het even voor je: een moderne tuin met genoeg zonlicht, veel bomen en groen, een ingebouwde keuken of een overkapping die open en dicht kan en vooral veel zitplaatsen. Een plek waar je dagelijks kunt genieten van het uitzicht op je nieuwe tuin.

Animatie Welness tuin


Bekijk hier de kleine film die wij gecreëerd hebben van dit tuinplan. Deze film neemt je als het ware mee de tuin in. De beleving is enorm, met je gedachte zit je nu al in de tuin, van de wind door de beplanting tot aan de fluitende vogels.

Kom in contact


Heb jij een nieuwe tuin? Of wil je voor een tuinrenovatie gaan?Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen jou graag verder om jouw droomtuin te realiseren.