Bostuin


  • Project - Bostuin
  • Ontwerp en begeleiding
  • Oppervlakte 3100m2
  • Omgeving - Noord Brabant, buitengebied

De waterbak is het centrale punt in dit deel van de bostuin en is vanuit meerdere zichtlijnen te zien. De strakke lijnen van de houten vlonder en betonnen tegels i.c.m. de beplanting geven het geheel een robuuste maar tegelijkertijd een geraffineerde uitstraling.

Er is gekozen om met hoogteverschillen te werken in deze bostuin omdat dit voor diepte en speelsheid zorgt. Het vlonder gedeelte is dus bewust verhoogd zodat er een intiemer gevoel vrij komt bij de zitgedeeltes.

Achter de zitgedeeltes zijn houten muren geplaatst, dit zorgt ervoor dat niet alles in één blik te zien is. De bostuin is op deze manier echt een ontdekkingsreis net als een wandeling in het bos.

De beplanting bestaat uit een jaarrond groen pallet met uitschieters van diverse kleuren. Zo hebben we in deze bostuin gekozen voor vaste planten, varens en siergrassen voor het echte bosrijke gevoel. In het voorste deel van de tuin staan een aantal beuken bomen. Deze zijn omringt door een selectie van bodembedekkers en sierheesters.

Kom in contact


Heb jij een nieuwe tuin? Of wil je voor een tuinrenovatie gaan?Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen jou graag verder om jouw droomtuin te realiseren.