Blog - Gedetailleerd plan in 3D


  • Project - Rain Garden
  • Oppervlakte 65m2
  • Tekst: Silvio Vermeer
  • Fotografie: SV STUDIO

Wat gebeurt er allemaal tijdens het seizoen?Vaak zien we tijdens de presentatie de buitenruimte mooi in bloei staan. Meestal wordt de zomer hierin afgebeeld als seizoen omdat dit de tijd is wanneer we het meeste verblijven in onze tuin en wanneer hij op zijn mooist is. Door middel van voorbeelden kunnen wij zien wat wij nog meer kunnen verwachten in de tuin. Wat komt er bijvoorbeeld nog meer tot bloei en wat trekt de biodiversiteit aan of wat houdt het juist tegen?

Hiermee komt het verwachtingspatroon al snel in de buurt van de realiteit. Wij willen hier graag nog een stapje verder in gaan en je graag meenemen in dit proces. Wij maken levensechte beelden van jouw buitenruimte die alle seizoenen nabootsen. Daarnaast laten via het beplantingsplan zien wat welke plant doet, wat trekt hij aan en wat je hier wel of niet voor hoeft te doen. Mens, natuur & design.

Foto 1 - VoorjaarHier is de bloei van Allium (roze), Iris (geel, blauw), en Digitalis (wit) te zien en omringt door grassen, heesters en voornamelijk veel wintergroen, wat mooi combineert met de verschillende kleuren bloei. Tijdens dit seizoen is er veel verkeer van insecten en vogels en is het voor het eerst tijd om op het terras te zitten.

Foto 2 – ZomerHet barbecue seizoen gaat van start, na wat onderhoud en snoeiwerk is het echt tijd om ongeremd te genieten van de buitenruimte. De Allium en de Digitalis zijn inmiddels hun bloei voorbij dus komt er weer nieuwe bloei op. De Eremurus (oranje naalden), Ligularia, Achillea en Wisteria (blauweregen) staan nu mooi in bloei, een feest voor de bijen, hommels en vlinders.

Foto3 – HerfstHet wordt wat kouder, natter en de bladverliezende laten hun bladeren los, kortom de tuin heeft wat extra aandacht nodig. Dat wil niet zeggen dat er geen mooie dagen meer zullen zijn. De laatste jaren is de nazomer lang aanwezig en kan er toch veel van de tuin genoten worden. Sanquisorba (rode bloem), Anemone (witte bloem) en de Sesleria die zijn witte pluimen krijgt, de laatste bloei van de Ligularia. Én de mooie kleurverandering in het blad van de Acer Palmatum is een lust voor het oog.

Foto 4 – WinterMet de stand van de zon in ons achterhoofd maken we een keuze voor bladverliezend of blad houdende bomen/beplanting. Hier denken wij als ontwerpers ver van tevoren over na als het gaat om het plaatsen van bomen en wintergroene beplanting. In de zomer is natuurlijke schaduw natuurlijk geweldig, alleen in de winter willen we graag de warmte van de zon wél in huis.

Met een compleet plan van SV STUDIO sta je als mens gegarandeerd in contact met natuur en design in jouw eigen tuin. Kijk hieronder naar één van onze animaties van een recent project.

Animatie Welness tuin


Bekijk hier de kleine film die wij gecreëerd hebben van dit tuinplan. Deze film neemt je als het ware mee de tuin in. De beleving is enorm, met je gedachte zit je nu al in de tuin, van de wind door de beplanting tot aan de fluitende vogels.

Kom in contact


Heb jij een nieuwe tuin? Of wil je voor een tuinrenovatie gaan?Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen jou graag verder om jouw droomtuin te realiseren.