Fase 1 - Inventarisering

We gaan aan de slag, willen graag kennismaken en we vinden het belangrijk om jou te leren kennen. Bij onze eerste ontmoeting op locatie beginnen we met een grondige check. Zo controleren we de bodem door middel van een analyse en kijken we naar de gezondheid van de eventuele bestaande bomen. Hiernaast zal er een inmeting plaatsvinden die ervoor zorgt dat we vanaf het begin goed in kaart kunnen brengen hoe we de buitenruimte naar wens kunnen indelen.

Meestal is het tuinontwerp de laatste fase van een verbouwing daarom is het belangrijk dat we vroegtijdig bij dit proces betrokken zijn zodat we het maximale kunnen halen uit de buitenruimte. Zo creëren we het ultieme binnen en buiten gevoel en wordt de buitenruimte en verlengstuk van jouw leven.

Daarnaast  kunnen we een begroting aan het project toevoegen zodat we vanaf het begin kunnen monitoren wat binnen het budget past.

Tuin ontwerper

Fase 2 - Concept ontwerp


Na onze eerste afspraak op locatie beginnen we aan het tuinontwerp. We volgen de lijnen van de buitenruimte en delen deze naar vorm en functie in. We houden rekening met facetten zoals licht inval, waar schijnt de zon en waar bevindt de schaduw zich. Vanzelfsprekend verwerken we alle wensen in het plan, daarnaast wordt er een materialenpalet gecreëerd en maken we een passende selectie aan beplanting.

We creëren een complete presentatie bij ons in de studio, hier lopen we door het presentatieboek waar het tuinontwerp, het materialenpalet en het beplantingsplan te zien zijn.

Fase 3 - Voorlopig ontwerp

Het concept ontwerp komt nu echt tot leven en gaan we aan de slag met het voorlopig ontwerp. De realistische 3D-beelden zijn onmisbaar voor een compleet tuinontwerp. Hier kunnen we bijna in werkelijkheid zien wat de mogelijkheden zijn en hoe we deze zullen toepassen. Bij het zien van de 3D-beelden is er een goede impressie hoe de materialen en beplanting zich uiteindelijk zullen uiten in de realiteit.

Tot slot wordt er een kleine film gecreëerd van het plan. Deze film neemt je als het ware mee de tuin in. De beleving is enorm, met je gedachte zit je nu al in de tuin, van de wind door de beplanting tot aan de fluitende vogels.

Na de presentatie hebben we alle op- en aanmerking genoteerd om deze aan te passen voor het definitieve ontwerp. Ook wordt de kostenraming geüpdatet en gaan we de uitvoerende partij bij het proces betrekken.

Fase 4 - Definitieve plan

De laatste fase is aangebroken. De op- en aanmerkingen zijn meegenomen in het definitieve plan. Alle details worden uitgewerkt in het tuinontwerp. Naast het beplantingsplan wordt er ook een verlichtingsplan gecreëerd waar alle referenties van aanwezig zullen zijn. Inmiddels heeft de uitvoerende partij alle informatie ontvangen en kan de kostenraming ook verder worden uitgewerkt.

We bespreken het ontwerp nog een keer op de locatie samen met de hovenier. We kijken naar de toegang voor het grote materiaal, we plannen het transport hiervan en kijken naar verdere technische aspecten voor het aanleggen van de tuin. Na ons bezoek controleren we de tekening op de technische aspecten en passen deze aan wanneer nodig.

Nadat de hovenier zijn prijs gereed heeft, maken we een laatste afspraak, hier bespreken we samen de vervolgacties voor het realiseren van het project en voor welke begeleiding er wordt gekozen.

Fase 5 - Realisatie en nazorg

Het realisatie traject oftewel de aanleg van de tuin. In deze fase gaan we aan de slag met de uitvoering van de tuin. We plannen een bezoek aan de boomkweker en kiezen de mooiste exemplaren uit. Daarnaast bezoeken we onze leveranciers voor het uitkiezen van het buitenmeubilair en accessoires.

We nemen de uitvoering van jouw tuin zeer nauw. Ieder detail uit het plan komt ter sprake. Tijdens de aanleg is er dus een goede communicatie tussen ontwerp en uitvoering. We zorgen dat de beplanting volgens het beplantingsplan wordt uitgezet en installeren de verlichting volgens het plan. We begeleiden het project van het begin tot het einde voor een vloeiend proces.

Nadat de buitenruimte is voltooid is het natuurlijk de bedoeling dat de tuin door de jaren alleen maar mooier wordt. Uiteindelijk willen we dat het ontwerp wat we aan het begin van dit traject samen hebben gecreëerd evenaren in de realiteit. Onderhoud van de tuin speelt hier een grote rol in en daarom staan wij garant in de nazorg van jouw tuin.

Lees meer

Kom in contact


Heb jij een nieuwe tuin? Of wil je voor een tuinrenovatie gaan?Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen jou graag verder om jouw droomtuin te realiseren.